Beszámoló 2022

Szeretnénk újra megköszönni minden támogatónknak, hogy a Koronavírus világjárványt követően, 2022 májusában ismét folytathattuk kezdeményezésünket, amelynek célja, hogy olyan fiatalokat támogassunk, akiknek továbbtanulásukhoz, munkába állásukhoz speciális segítségre van szükségük.

A 2021/2022-es tanévben – az Ön és a diákok önzetlen segítségével
összesen 1.174.500 Ft gyűlt össze.

 

 

 

A ballagó diákokon keresztül a családoktól azt kértük, hogy ajándékozzanak kisebb virágcsokrot ballagó gyermeküknek, rokonaiknak, ismerőseiknek és a meg nem vásárolt 1-2 szál virág árával támogassák a KézenFogva Alapítványon keresztül, azokat a fogyatékos fiatalokat, akik tanulásához, vagy munkába állásához speciális képzésekre van szükségük.
Örömmel jelzünk vissza, hogy az összegyűjtött adományokból 5 speciális igényű fiatal munka-erőpiaci helyzetét sikerült javítanunk. Képesség- és igényfelmérést, csoportos és egyéni fejlesztést, egy 80 órás munkára felkészítő programot és 2 db egynapos munkapróbát biztosítottunk számukra.

A fiatalok az egyik nagyáruházban töltötték el a felkészítést, 4 héten át, heti 4 napban, napi 5 órában. Minden nap szituációs gyakorlatokkal vették át a munkavégzéshez szükséges témaköröket, például a munkavállalói jogok és kötelezettségek, állásinterjú, konfliktuskezelés. Az alapokat követően kimentek a munkavégzés helyszínére, és képző szakember felügyeletével végezték a tényleges munkafolyamatokat, mint árurendezés, árellenőrzés, göngyölegkezelés. Hatalmas segítség fiataljainknak ez a képzési támogatás.

A csapat a 4 hét alatt annyira a bolt részévé vált, hogy az utolsó nap munkatársak sora jött hozzájuk, hogy kifejezzék hálájukat. Egy személyes üzenettel ellátott csokit is kaptak a munkáért, amit elvégeztek és azért a vidámságért és lelkesedésért, amit behoztak magukkal a kollégák közé.

Idézet a munkatársak leveléből:
„Azt hiszem, legalább olyan körültekintően dolgoztak, mint kollégáink. Precíz és minőségi munkát végeztek. Jó volt velük dolgozni!
Mi is tanultunk ebből a 4 hétből!”


Reméljük, hogy támogatásokkal jövőre is folytathatjuk ezeket a rendkívül sikeres programokat!


A munkára felkészítő program 3 az 1-ben szolgáltatás mert:

Jó a munkáltatónak:
- a program idejére ingyen munkaerőt kap, akik közül kikerülhet a jövőbeli kolléga
- intenzív és frontális érzékenyítésben részesülnek a meglévő kollégák is

Jó az ügyfélnek:
- gyakorlatot szerez a munka világában, védett körülmények között

Jó a szakembernek:
- A legbiztosabb munkaképesség-felmérő módszer: valós munkahelyi körülmények között tudjuk megfigyelni az álláskereső készségeit, képességeit.

A fogyatékos fiatalok és családjaik nevében is köszönjük eddigi segítségét!

Kedves Barátaink, Támogatóink!

A 2022/2023-as tanévben ismét szeretnénk meghirdetni ezt a kezdeményezést. Kérjük, segítsen abban, hogy ha ismer olyan iskolát, tanárt, diákot, aki szívesen csatlakozna a #KézenFogvaBallagunk programhoz jelezze nekünk, hogy megkereshessük őket.

Jelzését Váradi Ildikó kollégánk várja:
kezenfogva (kukac) kezenfogva (pont) hu

Köszönjük minden eddigi és ezutáni segítségét, az Alapítvány és a fogyatékos fiatalok nevében:

Pordán Ákos
ügyvezető igazgató

Beszámoló itt letölthető pdf formátumban is.

Beszámoló a 2019-es évről.
Beszámoló a 2018-as évről.
Beszámoló a 2017-es évről.
Beszámoló a 2016-os évről.

Köszönjük az eddigi adományokat!

forint