10-ből 8 sérült ember nem talál munkát

Életünkben a munkavégzés nem csupán a fizetésről szól, hanem ennél sokkal többről: emberi kapcsolatokról, egy közösséghez való tartozásról és az önálló élet lehetőségéről. A fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek ezektől az alapvető szükségletektől is meg vannak fosztva, amikor nem találnak megfelelő munkahelyet.

Magyarországon a megváltozott munkaképességűek mindössze 18%-a talál magának munkát (KSH, 2012). Pedig az országban több tízezer betöltetlen munkahely vár a megfelelő jelentkezőkre. Csak meg kell találni az alkalmas jelentkezőket és felkészíteni őket a sikeres munkavégzésre. Ebben segít a KézenFogva Alapítvány - mind a fogyatékos munkakeresőknek, mind az őket fogadó munkáltatóknak.

Alapvető értékmérőnk, hogy aki megbotlik, azt felsegítjük-e

Fontos lenne, hogy minél többekben tudatosuljon, a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, illetve csökkent egészségi állapotú személyek is értékes tagjai a munka világának. A legtöbb munkaterületen ők is ugyanúgy helyt tudnak állni, mint bárki más.

Néhány mondat, azoktól, akiknek már sikerült - még több tízezren várnak:

„Időnként nagy bajban lettem volna, ha nem tudtam volna a képzésen tanultakat hasznosítani.”

Márkó

„Megtaláltam a helyem és olyan jó, hogy ezt a szüleim is látják”

Viki

„Nagyon jó, hogy értelmes, kiszámítható a munkám, hogy rendszeresség van az életemben. A kollégák nem sajnálnak, hanem normális emberként kezelnek.”

Szegedi Anikó

„Kezdettől fogva jól érzem magam. Munkám minden részét szeretem!”

Lehotay-Kéry Anna

„A kollégák nagyon rendesek. A műszakvezető azt mondta, hogy sokkal gyorsabb vagyok, mint eleinte, ma már én vagyok az egyik legjobb 'lobbis'. ”

Böndör Klaudia

„Tavaly karácsonykor 30.000 Ft jutalmat kaptam. Legyenek a sérült emberek a munkában erősek, ne hagyják el magukat, és találják meg a megfelelő munkahelyet, ahogy én is megtaláltam!”

Misák János

„Az a jó, hogy itt azt nézik, hogy mire vagy képes, nem azt, hogy mire nem. Minden segítség mellett is elsősorban rajtad múlik az életed. Úgy néznek rád a többiek, ahogy te nézel önmagadra.”

Farkas Gergely

Segítség a sérült embereknek és a befogadó munkahelyeknek is

A KézenFogva Alapítvány célja, hogy a fogyatékos emberek értékteremtő munkáját elismerjék, segély helyett saját jövedelemből éljenek.

Ennek érdekében folyamatos segítséget nyújt az álláskeresőknek a készségeik, képességeik felmérésétől, a megfelelő munkakörök kiválasztásától kezdve az állásinterjúra való felkészítésen vagy a munkajogi ismeretek bővítésén át a mentorálásig, azaz a sérült emberek betanulásának és munkahelyének beilleszkedésének napi rendszerességű segítéséig.

Az alapítvány mindeközben a munkaadók oldalán is jelentős erőfeszítéseket tesz a sikeres beilleszkedésért: részt vesz a fizikai és informatikai akadálymentesítésben, valamint speciális képzésekkel készíti a munkatársi közösséget és a vezetőket a megváltozott munkaképességű társak fogadására.

Támogasd a KézenFogva Alapítvány hiánypótló munkáját!

Kérjük, támogasd a KézenFogva Alapítvány munkáját egy vagy két szál virág árával. Ezért csatlakoztunk a KézenFogva Ballagunk kezdeményezéshez. Segítsünk közösen azokon a fiatalokon, akik kevésbé szerencsések, mint mi!

Köszönjük.

Adományozz

A KézenFogva Alapítvány közhasznúsági jelentései*:

 • Közhasznúsági jelentés 2022
 • Közhasznúsági jelentés 2021
 • Közhasznúsági jelentés 2020
 • Közhasznúsági jelentés 2019
 • Közhasznúsági jelentés 2018
 • Közhasznúsági jelentés 2017
 • Közhasznúsági jelentés 2016
 • Közhasznúsági jelentés 2015
 • Közhasznúsági jelentés 2014
 • Közhasznúsági jelentés 2013
 • * 2023-as közhasznúsági jelentésünk közzétételi határideje 2024. május 31.

  Ha szeretnél többet megtudni a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának lehetőségeiről, keresd Fehér Miklós foglalkoztatási vezetőt!
  E-mail: feher (pont) miklos (kukac) kezenfogva (pont) hu

  Köszönjük az eddigi adományokat!

  forint